Niraja Hatha Yoga Soest Logo Zwangerschapsyoga


Zwangerschapsyoga is een vorm van zwangerschapsbegeleiding die is ontwikkeld in het westen op basis van hatha yoga. Voor aanstaande ouders is de zwangerschap een ingrijpende periode in hun leven. Een periode vol veranderingen. Zwangerschapsyoga helpt je in deze periode zowel lichamelijk als geestelijk het evenwicht terug te vinden en/of te behouden.
Zwangerschapsyoga lessen zijn te volgen vanaf 14 zwangerschapsweken tot aan de bevalling.

Zwangerschapsyoga is in de eerste plaats yoga, dat betekend dat het grootste deel van de les besteed wordt aan het beoefenen van yoga. In de yoga oefeningen is veel aandacht voor contact met je kindje, de adem, ontspanning en lichaamshouding.
De lessen zijn dynamisch en praktisch van aard. Naast de zwangerschap en bevalling komen ook thema's als ontspanning, concentratie, kracht en overgave uitgebreid aan bod.
Hoewel iedere yogales anders is, bestaat elke les uit een afgerond geheel. Er is voortdurende afstemming op het evenwicht tussen inspanning en ontspanning. De adem is een essentieel element dat in alle oefeningen terugkomt. De les eindigt met ontspanning.

Je kan de lessen alleen volgen of samen met je partner. Een les met je moeder, zus, vriendin of iemand anders is ook mogelijk. In partnerlessen wordt ingegaan op hoe de partner met massage en ademoefeningen zijn/haar vrouw kan bijstaan in de zwangerschap en tijdens de bevalling.

De lessen worden afgestemd op de behoeften van de cliënt, en worden bij de cliënt thuis gegeven.

 

 
 © Niraja 2022